Maar ik heb geen tijd? 5 leuke oefeningen die je makkelijk thuis kunt doen

Maar ik heb geen tijd 5 leuke oefeningen die je makkelijk thuis kan doen

Ik hoor het zo vaak; mensen hebben geen tijd of zin om te sporten. Zelfs de kinderen worden ‘in de strijd gegooid’. Inmiddels heb ik door mijn lange revalidatie daar een prima antwoord op. Ik kan letterlijk niet sporten, bijna geen core-oefeningen doen en mis ik mijn beweging enorm. Daarom heb ik dit anders aangepakt. Als je wilt bewegen, kan dat altijd. Je moet alleen echt de motivatie uit jezelf halen. Intrinsieke motivatie is echt mijn woord geworden. Jij moet doen. Jezelf motiveren en manieren bedenken waarop jij het leuk vindt. Al ren je elke dag een kwartier lang de trap op en af…om maar een voorbeeld te noemen.

Kinderen zitten tegenwoordig veel te veel voor de buis. Ga twee keer per week lekker na het eten met het hele gezin een (half) uur wandelen. Als je thuis komt, heb je een goede warm-up gehad om nog even snel 10 minuten een work-out te doen. Ben je nu net als mij alleenstaand, ga dan lekker samen met je kind sporten. Bovendien kunnen papa’s en mama’s ook met hun kids samen sporten. Gelijk een leuk quality time-momentje. In het stadspark in Veenendaal heb je tegenwoordig ook attributen staan waar je met z’n allen kunt sporten. Het kost niks en je bent lekker buiten. De eerste paar keer kijken ze je gek aan – althans, mijn zoon doet dat soms nog – maar het is ook een superleuk speelmoment geworden. Hoe betrek ik mijn kleine erbij? Gewoon gezellig mee laten doen.

De oefeningen

  • Oefening 1: drie keer één minuut planken. Mijn zoon mag als extra gewicht op mijn rug zitten.
  • Oefening 2: 100 squats, drie keer per week (let op: je kunt het verspreiden met ’s ochtends 50 en ’s avonds 50). Vaak til ik mijn zoon op bij het maken van de squats. Gelijk extra gewicht.
  • Oefening 3: donkey kicks.
  • Oefening 4: pak een eetstoel en doe dips.
  • Oefening 5: touwtje springen, startend met vijf minuten.

Zoek eens op Google of YouTube naar wat jij leuk vindt om te doen en ga het gewoon eens proberen.

Dit was het weer. Tot de volgende keer!

Liefs Liana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *