Mijn verhaal en 5 lekkere verantwoorde eiwitrijke tussendoortjes, ook vegan opties

Mijn verhaal en 5 lekkere verantwoorde eiwitrijke tussendoortjes

Hoi allemaal! Zo, dit is dan de eerste blog sinds lange tijd en wat kreeg ik veel vragen naar mijn verhaal. Dus we gaan aftrappen hoe het voor mij begon.

Ik ben Liana, inmiddels 36 jaar jong en voor wie mij een beetje kent, weet dat ik al vanaf mijn tiende met mijn gewicht bezig ben. Ik heb een makkelijke aanleg om een behoorlijke buik te krijgen en hoewel dat in een zwangerschap leuk is…in het dagelijks leven is het dat absoluut niet. In 2017 was ik zwanger van mijn nu inmiddels prachtige zoon. Door zwangerschapssuiker en een loslatende placenta ging ik van meer dan 50 uur werken en vier keer per week sporten naar helemaal niks en rust. Wat frustrerend! Bij de 90 kg ben ik gestopt met kijken op de weegschaal. Ik dacht: “Dat komt na de zwangerschap wel weer goed.”. Maar dat gebeurde niet. Alles wat ik wist, alles wat ik deed, het werkte niet. Mijn lichaam was volledig uit balans.

Straight away

In december 2017 had Straight away – gericht op afvallen mij benadert om coach te worden. Uiteraard wilde ik eerst zelf weten of het zou helpen. Eind maart startte ik mijn avontuur. De eerste twee maanden raakte ik 10 kg kwijt. Daarna hield ik drie stopweken, omdat ik heerlijk op vakantie ging naar Curaçao. Ik merkte dat mijn lichaam – door het met de juiste vitamines, mineralen en een beetje koolhydraten te voeden – weer in balans kwam. De kilo’s bleven weg, ook op vakantie. Ik kwam er slechts twee aan.

Na de vakantie ging ik door en 8 juni was ik in totaal 15 kg kwijt. Helaas moest ik toen abrupt mijn afslanktraject stoppen door een heftig auto-ongeluk. Wel ben ik een koolhydraat-arm eetpatroon blijven hanteren. Het mooie is dat die 15 kg er niet bij kwam en dat vind ik echt de kracht van de goede producten van Straight away. Het afvallen is simpel; de eerste weken heb je alleen de producten nodig en water. Je hoeft niet na te denken, geen honger gevoel en je voelt je lichaam energieker worden. Afvallen kan leuk, makkelijk en simpel zijn. Ik ben nu meer dan 20 kg kwijt, terwijl ik nog steeds aan het revalideren ben van mijn ongeluk. Met Straight away hoef je dus niet elke dag naar de sportschool. We werken aan de mindset om op een gezonde manier te overtollige vetjes weg te werken.

Ik help je op weg

Wil je ook afvallen? Ik ben na mijn eigen succes coach van Straight away geworden en ik help je graag op weg. Ik kijk naar waar jij je prettig bij voelt en waar jij gelukkig van wordt. Dat is niet per se maatje 36. Ik kijk echt naar jou en wat bij jou past. Dat wordt ons gezamenlijk streven, waar ik je elke week mee begeleid. Dit is een heel beknopte versie van mijn verhaal. Ben je benieuwd naar wat het programma inhoudt? Boek bij ons een gratis intakegesprek.

Voordat ik het vergeet…5 verantwoorde eiwitrijke tussendoortjes

In de titel staat dat ik nog vijf verantwoorde tussendoortjes zou geven 😉. Dus bij deze mijn vijf favoriete eiwitrijke tussendoortjes. Eigenlijk heb ik er meer van gemaakt, omdat ik een groot supporter ben van vegan. Ik ben een groot voorstander van zes keer per dag iets eten. Het houdt je stofwisseling op gang en het zorgt ervoor dat je geen honger hebt. En waarom eiwitrijk? Als tussendoortje kan je natuurlijk altijd komkommer, snoeptomaatjes, radijsjes, etc. eten, maar voor een vol gevoel zijn eiwitten wel aan te raden. Bovendien is het goed voor je spiermassa.

  1. Handje ongebrande noten. Dit is gemakkelijk mee te nemen en kan je zo tussendoor opknabbelen. Vooral amandelen bevatten veel eiwitten; 19 gram gemiddeld per 100 gram.
  2. Neem een gekookt ei mee voor onderweg. Drie eieren zijn goed voor gemiddeld 18,5 gram aan eiwitten. Of pak een volkoren cracker met pindakaas als vegan-optie.
  3. 100 gram gerookte kip of als je jouw avondeten maakt, kun je gelijk wat kip meebakken voor de volgende dag. Lekker pittig kruiden met chilikruiden of Cayenne poeder en je helpt gelijk je metabolisme een handje mee. Ben je meer vegan, pak dan 100 gram tofu en breng het op smaak, zoals jij het lekker vindt.
  4. 100 gram kwark. Hier zit gemiddeld 9 gram aan eiwitten in. Ben je meer van de vegan stijl, dan adviseer ik Alpro High Protein soja yoghurt. Hier zitten gemiddeld 6,2 gram eiwitten in 100 gram. Voeg hier twee eetlepels pompoenpitten aan toe en je verhoogt je eiwitten met 19 gram (tip: rooster eerst de pitten).
  5. Maak een kleine Quinoa salade voor tussendoor. Je kunt allerlei variaties opmaken, het is nooit saai, altijd lekker en ook nog eens super vegan.

En nu hoor ik bijna al jullie vraag: “Waarom vegan-opties?” Ik ben zelf niet vegan, maar ik vind wel dat iedereen minder vlees en dierlijke eiwitten kan eten. Zo eten mijn zoon en ik minder vlees en steeds vaker een vleesvervanger. En echt, de vegan balletjes van de Lidl zijn niet te onderscheiden van echt vlees (ook van andere supermarkten). Ze zitten bomvol eiwitten en je weet zeker dat je ook een steentje bijdraagt aan minder vleesverbruik.

Tot de volgende keer!

Liefs Liana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *